Tajska 3. del – Kanchanaburi

V cetrtek po 12-ih urah spanja (noter sva prinasala razliko spanca z nocnega vlaka) in poznem zajtrku sva se z lokalnim avtobusom za 100 bahtov na osebo (sicer oderusko ponujajo prevoz s klimatiziranimi kombiji za 250 bahtov na osebo) odpeljala do Kanchanaburija. Na avtobusu sva bila edina turista! Prestopiti sva morala v Suphanburiju, kjer naju je dobesedno potegnila z busa simpaticna debelusna tajka in naju porinila na naslednji bus do Kanchanaburija. Zakaj se je mudilo – v isti sekundi smo oddrveli naprej. Spet ista zgodba – bila sva edina belca. Zraven Anje je sedela gospodicna in na vso moc hitela govoriti, vendar se je sploh ni dalo razumeti. Lepo se mi je nasmejala in mi zaupala, da ona tudi mene ne razume :)

V Kanchanaburiju sva zastopala taksista, mu ceno zdilala na polovico in prispela v Ploy River Guesthouse. Sobo nama je do sedaj najbolj vsec, kopalnica je ogrooomna, postelja prav tako. Jeva v sosednjem guesthousu, pri Applu, kjer je hrana naravnost bozanska. Hvalijo jih tudi v Lonely Planetu. Danes (petek) sva sla na trekking po nacionalnem parku Erawan, se zelo potrudila in prispela cisto pod vrh. Zaradi dezja se naprej ni dalo po suhem, ze tako se je morala Anja sezuti in superge rocno transportirati do sestega in skoraj zadnjega, sedmega slapa. Urosu so novi Teva sandali vec kot odlicno sluzili. Nazaj grede sva videla nekaj opic, vendar so bile prehitre, da bi jih poslikala. Po kosilu smo se odpravili do Tiger Temple-a, ceprav sva bila v dilemi, ali naj ga obisceva ali ne. Ni nama najbolj vsec, da zivali za potrebe slikanja omamljajo. Je pa bila lepa izkusnja, katero se splaca doziveti. Uros je bil zelo pogumen, in je sel preko rdece crte (celo dvakrat, enkrat namesto Anje), bozal ogromne zveri in se z njimi slikal. Ves cas ga je nekdo drzal za roko in pazljivo spremljal reakcije tigrov, (Anja si je upala samo zraven mladicka, starega komaj nekaj mesecev). Na vhodu smo ravno zaradi tega morali podpisati izjavo, da jih v primeru cesarkoli ne bomo tozili. Podpisala sva se takole: Uros kot Jaka Racman in Anja kot Miki Miska (Mojca, hvala za namig) in kot drzavo navedla “DIZNI” :)

Po napornem dnevu sva prisla domov, si privoscila tus, vmes pa skocila po zehto. Vceraj sva namrec cez cesto pustila skoraj 2 kg umazanih cunj, danes pa prisla po sveze in disece majice in gate. Z izleta sva prinesla ze 2 kg novih umazanih cunj, a bodo pocakale do jutri (noceva, da se uboga mama ustrasi, da nama bo prala vsak dan). Po vecerji piseva najin blog, sedaj pa pocasi odhajava spat. Tu nama je zelo vsec, zato bova ostala se kak dan ali dva. Pridno pisite – do zdaj niste bili ravno pridni! :) Nobenega nic ne zanima? :)

Published On: October 12th, 2007Categories: Tajska 2007Tags:

Deli z ostalimi!

One Comment

  1. Anica 13-10-2007 at 6:41 pm - Reply

    Živjo Miki Miška in Racman Jaka Ja videli smo slike, ni kaj zelo sta pogumna.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.