Indonezija – 9. del Jakarta

V torek dopoldne sva z vlakom startala iz Yogyakarte in srecno prispela v Jakarto. Voznja z vlakom je minila brez posebnosti, razgled pa je bil ves cas cudovit. Rizeve terase, koruzna polja, nasadi palm in cilija.

Iz zelezniske postaje sva vzela taksi in se pozno popoldne cekirala v hotelu Tator. Vzela sva sobo s klimo, a se je kasneje izkazalo, da bi ventilator svoje delo bolje opravil. Okoli polnoci sva se zbudila v savni. Odkar sva v Indoneziji, se nisva tako svicala, pa sva dala ze marsikaj skozi. Uros je pobil tudi nekaj zuzev, zato sva malo cez drugo zjutraj spakirala kufre in sla v boljsi hotel. Okoli stirih sva se ze tusirala v precej nobel kopalnici, klima je delala kot mora, vse je stimalo in lahko sva mirno zaspala.

Danes po zajtrku sva jo mahnila v shoping predel mesta, vendar povsod prodajajo pisane plasticne cunje, taske, cudne cevlje in polno elektronskih naprav (med njimi tudi Apple in Dell racunalnike). Po dveh urah sva imela vsega dovolj, vzela taksi in sla v zabavnejsi del mesta, kjer sva najprej obiskala vasico, v kateri prodajajo spominke s cele Indonezije, kupila dve maski iz Lomboka, kot zmesana iskala magnetke, magnetkov nikjer. Ker sva si zazelela se malo sprostitve sva zavila se v Sea· World, kjer sva videla predstave z vidrami, soncnim medvedkom, hipotom, delfini in belugami. Po koncani predstavi z delfini in belugami sva se se obirala in pospravljala fotoaparate, ko je eden izmed dreserjev pomahal naj prideva dol. Uros je bil takoj za akcijo in je kar poletel proti bazenu. Anja ga je slikala kako boza, hrani in poljublja beluga in ko smo se skoraj ze poslovili je dobila priloznost se Anja. Simpaticni delfin je ni in in nehal poljubljati, Anja pa· si je nato se zamenjala zapestnico (Live Strong) z dreserjevo (HEART). Polna lepih vtisov, presvicana in smrdeca po ribah sva se vrnila v hotel, se malo opedenala in odsla na vecerjo.

Jutri nameravava obiskati ZOO, slikice pa bova objavila jutri. (Verjameva, da vas zanimajo predvsem tiste romanticne z belugami in delfini.)

By |2016-06-18T13:12:07+00:00September 24th, 2008|Indonezija 2008|3 Comments

About the Author:

3 Comments

  1. Ursa 24-09-2008 at 7:00 pm - Reply

    ooo mene tud nekdo pogresa 🙂 js vas vse vsak dan spremljam, sam je pa res, da ni casa odpisat, pa se anja in uros povesta toliko novega, da tud js ne dohajam vec!!! tole lupckanje z delfini ne, js bi se ze onesvestla ce bi jih samo vidla, kaj sele da bi se lupckala z njimi 🙂 tko da, anja, blagor ti!!!! pa da ne pozabim, anja, tistele taske ne….js si letos na morju nism nobene kupla, pa si jo vsako leto….tko da…ne pozabt name 🙂 aja pa ce bosta kupvala magnetke (js se ful priporocam), naj bo malo lazji od tistega s tajske (se bojim da se mi bojo vrata hladilnika povesla). malo heca!!! ja ni kej, vajin dopust se pocasi koncuje, tule imamo ze skoraj sibirijo, ampak oblublajo da bomo v soboto mogoce prisli do 20 stopinj!!! tk da, izkoristita se zadnje dneve (aja pa mami skrbi zakaj nic ne pises kdaj bosta prsla nazaj). imamo pa trgatev ta vikend, uiiiiii!!!! pozdrav vsem po sloveniji in tudi vama na drugi konec sveta!

  2. Milan 25-09-2008 at 7:10 pm - Reply

    Kolikor vidim, da res uživate… Uroš – upam, da ne boš pozabil na razglednico za mojo hčerko… Lepo se imejte še naprej! Milan

  3. Romana 26-09-2008 at 7:10 pm - Reply

    A Uroša še ni, kdaj pa pride ….Zadnji čas,da prideta. Teh vprašanj imam čez glavo…..Kot vidita te močno pogrešajo! A spominke za nas imaš? Drgač hiter u nabavo. Lep pozdrav

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.