V torek dopoldne sva z vlakom startala iz Yogyakarte in srecno prispela v Jakarto. Voznja z vlakom je minila brez posebnosti, razgled pa je bil ves cas cudovit. Rizeve terase, koruzna polja, nasadi palm in cilija.

Iz zelezniske postaje sva vzela taksi in se pozno popoldne cekirala v hotelu Tator. Vzela sva sobo s klimo, a se je kasneje izkazalo, da bi ventilator svoje delo bolje opravil. Okoli polnoci sva se zbudila v savni. Odkar sva v Indoneziji, se nisva tako svicala, pa sva dala ze marsikaj skozi. Uros je pobil tudi nekaj zuzev, zato sva malo cez drugo zjutraj spakirala kufre in sla v boljsi hotel. Okoli stirih sva se ze tusirala v precej nobel kopalnici, klima je delala kot mora, vse je stimalo in lahko sva mirno zaspala.

Danes po zajtrku sva jo mahnila v shoping predel mesta, vendar povsod prodajajo pisane plasticne cunje, taske, cudne cevlje in polno elektronskih naprav (med njimi tudi Apple in Dell racunalnike). Po dveh urah sva imela vsega dovolj, vzela taksi in sla v zabavnejsi del mesta, kjer sva najprej obiskala vasico, v kateri prodajajo spominke s cele Indonezije, kupila dve maski iz Lomboka, kot zmesana iskala magnetke, magnetkov nikjer. Ker sva si zazelela se malo sprostitve sva zavila se v Sea· World, kjer sva videla predstave z vidrami, soncnim medvedkom, hipotom, delfini in belugami. Po koncani predstavi z delfini in belugami sva se se obirala in pospravljala fotoaparate, ko je eden izmed dreserjev pomahal naj prideva dol. Uros je bil takoj za akcijo in je kar poletel proti bazenu. Anja ga je slikala kako boza, hrani in poljublja beluga in ko smo se skoraj ze poslovili je dobila priloznost se Anja. Simpaticni delfin je ni in in nehal poljubljati, Anja pa· si je nato se zamenjala zapestnico (Live Strong) z dreserjevo (HEART). Polna lepih vtisov, presvicana in smrdeca po ribah sva se vrnila v hotel, se malo opedenala in odsla na vecerjo.

Jutri nameravava obiskati ZOO, slikice pa bova objavila jutri. (Verjameva, da vas zanimajo predvsem tiste romanticne z belugami in delfini.)