Dočakala sva ga! Prišel je čas za najin dopust. Spet naju je premagala želja po potovanju. Letošnja destinacija: Šri Lanka. O njej sva razmišljala že lani, vendar nama ni bilo namenjeno. Letos pa zaenkrat kaže dobro – karte so kupljene in ostane nama samo še odštevanje. Letiva iz Benetk s Qatar Airways, do letališča pa naju pelje GoOpti.

Okvirni plan poti:
po pristanku v Colombu se bova z vlakom odpeljala proti Anuradhapuri in si ogledala prvi del kulturnega trikotnika ter se privadila na šrilanško kulturo. Naslednja postojanka bo Dambulla, od kjer si bova ogledala še ostala dva dela kulturnega trikotnika, Polonnaruwo in Sigiriyo. Vmes skočiva še na ogled dveh nacionalnih parkov v bližini, Kaudulle in Minneriye. Iz Dambulle nameravava z avtobusom do Kandyja, kjer si bova vzela nekaj dni za ogled znamenitosti v okolici, med drugim bova obiskala tudi zavetišče za slone . Z vlakom bova nadaljevala pot do plantaž čaja v Nuwara Eliyi in naprej proti Elli, kjer bova nekaj dni počivala. Nazadnje bova obiskala še skrajni jug in njegove plaže ter se ob obali mimo mesta Galle vrnila proti Colombu. Tam naju čaka zapravljanje preostalega denarja za spominke.

Poskušala se bova čimbolj pogosto javljati in sproti objavljati najbolj zanimive utrinke in fotke z najine poti. Upava, da naju boste spremljali tudi letos. Se beremo!