Dobro se nama godi! Zjutraj nama pripravijo zajtrk s kavico, svezim sadjem (dobiva mini banano, pasionko in papajo oz. ananas), toast in marmelado. Danes je bil zajtrk bolj zgodaj, ker smo se z Anilovim bratom Samanom ob pol osmih odpeljali do zavetisca za slone. Prvega slona sva videla ze na poti tja – mimo nas se je peljal na tovornjaku! V zavetiscu za turiste najprej pripravijo steklenice z mlekom, ki jih potem turisti “pomagajo drzati” oskrbniku. Seveda mleka zmanjka v treh sekundah, ali pa sta bila danes mladicka zelo lacna. Turisti so seveda navduseni, ceprav to smrdi po navadnem nategu. Nama je bilo bolj zanimivo kopanje. Kakih 50 slonov so mahute pripeljali do reke in res je bilo nekaj posebnega opazovati credo, kako se spricajo in lezijo v vodi. Poleg tega si sel lahko cisto do reke in zagotovo sva naredila nekaj odlicnih fotk. Saman nama je potem predlagal obisk vrta z zacimbami in zelisci, ki ga sicer (se) nisva imela v planu, a sva rekla ok, naj bo, za pol ure. Ostala sva uro in pol! Najprej ti vse razkazejo in razlozijo – videla sva vanilijo, kakav, kardamom, poper, kokos, sandalovino, aloe vero, cimet, klincke, muskatni orescek, kurkumo, ingver, curry in sigurno se kaj, pa sva pozabila. Potem je gospod Urosu del roke namazal s kremo za odstranjevanje dlak in po desetih minutah je bila videti kot dojenckova ritka! In to na popolnoma nebolec nacin, brez rdecice, nic ni peklo, nic bolelo, samo obrises in si brez dlak! Itak, da sva kremo kupila! Postregli so naju s cajem, dali povohati to in ono, naju vprasali po problematicnih tockah – Uros ima probleme s krizem, Anja z glavoboli, zato so naju zmasirali, naju namazali, tudi masaza obraza je bila vmes, skratka, bilo je vec kot vredno obiska! Disala sva in pocutila sva se kot prerojena.

Preden smo obiskali se kraljeve vrtove (tropska varianta nasega Arboretuma), smo se ustavili se pri treh budisticno-hindujskih templjih, ki jih pac moras videti, ce si tukaj in v zameno za kulije poslikala lokalne otroke.

Trenutno prijetno utrujena cakava na vecerjo – danes bova poizkusila njihove curry-je z rizem. Jutri pa je nov dan za nove dogodivscine!

Zaenkrat brez slik, ker imava tezave z vticnicami! LP

P.S.

Sva uredila situacijo z vticnicami in uspela naloziti slike.