Kar malo zal nama je bilo zapustiti Kandy in najine gostitelje v GemInn-u. Saman naju je v torek po zaiterku odpeljal na zeleznisko postajo, George je Urosu v roke stisnil vizitko s svojim email naslovom in poslovili smo se. Karti za prvi razred sva kupila ze v nedeljo in tokrat je bila 4-urna voznja nadvse udobna in prijetna. Ob pol enih smo prispeli v Nuwara Eliyo, na skoraj 2000 m.n.v. predvsem naju je presenetila blagodejna temperaturna razlika. To in pa neskoncne plantaze caja. Nuwara Eliyo imenujejo tudi “mala Anglija”. Po toplem tusu in 8-urnem spancu sva vstala v hladno jutro vzela pripravljen zajterk in se z g. Nimalom odpeljala proti nacionalnem parku Horton Plains. Startali smo ob sestih, ker se splaca zaceti zgodaj. Predvsem zaradi lepih razgledov. Takoj, ko smo prispeli, smo dalec pred seboj zagledali credo srnjadi, kmalu za tem pa se mladega samca. Stal je cisto ob cesti in se mirno pasel. Sploh se nas ni bal! G. Nimal mu je, da bi ga privabil se blizje ponujl vrecko s svojim zajtrkom in Urosu je uspelo narediti nekaj fotk. Sicer je Horton Plains dom stevilnim vrstam ptic, srnjadi, celo leoparda smo slisali nedalec stran v senci drevja. Skoraj 4-urni sprehod nas je peljal skozi gozdicke do t.i. “konca sveta”. Prepad je globok 890m in ker je bilo jutro jasno je bil razgled cudovit. Tu smo pozajtrkovali in se odpravili naprej proti slapovom, vmes pa poslikali se nekaj lokalnega prebivalstva. Na poti domov nas je ob cesti spet pricakal srnjak. Tokrat starejsi samec, ki je pocival v senci ob robu gozda.

Po kosilu sva se z g. Nimalom odpeljala se do tovarne caja. Zdaj veva, da od obranih vrsickov do skodelice caja na mizi mine le 24ur. To in se ostale zanimivosti ti povedo tu zaposleni, med tem ko te popeljejo na ogled tovarne in ti razlozijo proces predelave caja. Seveda lahko caj tudi poskusis in ko smo ob stirih popoldne sedeli ob skodelici disecega Broken Orange Pekoe caja in se sladkali s cokoladnim pecivom, smo se pocutili zelo anglesko.

Cese bo jutri zjutraj lepo vreme nadeljevalo, si greva ogledati se slapove v okolici, sicer pa bova spakirala in se odpravila proti Elli.