SRILANKA 13. del: Ribiski dan

Dopoldne, ko sva polezavala na plazi, se je pri sosedih zacelo dogajati. Ribici so izpluli z mrezo in kmalu jo je bilo treba zaceti vleci proti obali. Ocitno se jim je Uros zdel dovolj pri moceh in povabili so ga zraven. Ugotovil je, da je ribiska tezka. Mislil je, da bo vsega skupaj hitro konec, a se je mreza vlekla, kot da nima konca. Po priblizno pol ure je obupal, ribici pa so se trudili naprej vsaj se dve uri. Vmes so poskusali pridobiti nove moci, a dokler je bila mreza se dalec, jih je prislo vlec bore malo. Sele ko je bila mreza ze cisto pri obali, se je nabralo polno ljudi in cisto vsak je hotel imeti nekaj od ulova. Tudi Urosu so ponujali par rib.

Popoldne so naju naucili igrat “Carrom”, namizno igro, podobno biljardu, pri kateri frcas okrogle ploscice v kotne luknje. Ce ne bi bila tako velika, bi jo vzela s sabo domov. Najini gostitelji so se kasneje lotili se lovljenja rib s trnkom, a zal precej neuspesno. Se dobro, da sva za vecerjo narocila piscanca! Jutri po zajtrku se spet seliva. Ceprav sva imela v nacrtu ponovno voznjo z vlakom, se bova morala zaradi zamenjave tracnic proti Negombu odpraviti z  avtobusom. Vabijo naju, naj ostaneva se kak dan, a se najin dopust zal pocasi izteka.

Published On: October 6th, 2011Categories: Sri Lanka 2011Tags: , , , , ,

Deli z ostalimi!

One Comment

  1. ursa 07-10-2011 at 6:37 pm - Reply

    pridita pridita,sam se fajn prpravta,ker imamo pri nas danes ze pravi zacetek zime- ponekod dejansko ze snezi, v lj popoldne imamo 3 stopinje…..

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.