Kenija – Sloni, zebre, levi in ostali – prihajava!

6 dni pred odhodom še kar nimava občutka, da bova kam šla. Mogoče zato, ker nama ni bilo treba planirati, ker je že vse rezervirano in določeno, mogoče pa tudi zato, ker sva se navadila na to, da vsake toliko nekam greva.

Tokrat sva si izpolnila dolgoletno željo: nekoč doživeti safari v Afriki. Sloni, levi, žirafe, zebre, nosorogi,… živali, ki jih dejansko vidiš v divjini! Nekaj časa bova preživela tudi med pristnimi Masaji. Menda te naučijo zakuriti ogenj, streljati z lokom in plesati, čeprav dvomiva, da bova kdaj skočila tako visoko, kot oni.

Do letališča na Dunaju naju bo tudi tokrat peljal GoOpti. Ker letiva z Egypt Air upava, da bova pred pristankom v Kairu videla piramide, potem pa naprej proti Nairobiju. Tam naju zgodaj zjutraj pobere šofer in odpelje do jezera Naivasha, kjer bova popoldne pohajala okrog kraterskega jezera in čakala sončni zahod. Naslednje jutro naju čaka prvi safari in voden sprehod po soteski, popoldne pa čolnarjenje po jezeru Oloiden in iskanje povodnih konjev in opazovanje ptic.  Tretji dan se bova odpeljala še bolj v notranjost, prečkala ekvator in popoldne preživela ob jezeru Baringo. Četrti dan zgodaj zjutraj greva s čolnom po jezeru, ostanek dneva bo namenjen pohajanju po okolici, zaključila pa ga bova s čakanjem na sončni zahod. Naslednji dan greva naprej proti jezeru in nacionalnemu parku Nakuru na celodnevni safari, šesti dan pa v Maji Moto k Masajem, kjer bova v Eco campu nastanjena naslednjih pet dni. Imajo tudi naravne toplice, zato bo to letošnja alternativa morju. Baje so Masaji super, pričakujeva kar nekaj pohajanja, spoznavanja njihove kulture, lahko si bova sposodila kolesa in po želji sama raziskovala okolico, obiskala šolo in otroke, skratka, nedvomno nama ne bo dolgčas. Mogoče celo kaj ujamemo in potem skupaj povečerjamo. :) Enajsti dan greva v Masai Maro na popoldanski safari, ki naju čaka tudi cel naslednji dan, zadnji dan pa po še zadnjem safariju potujeva nazaj v Nairobi. Tam bova prespala v hotelu, ki bo mogoče po vseh šotorih in spanju na prostem dobrodošla sprememba, zgodaj zjutraj pa polet nazaj domov.

Poskusila bova čimbolj sproti poročati o dogajanju, prilepiti kakšno fotko, vi pa držite pesti, da nama zveri tam doli ne bodo posvečale pretirane pozornosti :)

Published On: September 22nd, 2012Categories: Kenija 2012Tags:

Deli z ostalimi!

2 Comments

  1. SABINA 27-09-2012 at 9:20 pm - Reply

    Srečno pot! Uroš, pazi nanjo.

  2. Crni 28-09-2012 at 10:23 am - Reply

    Piramide lahko vidiš v Bosni, sam dol poglej :)

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.