Po okusnem zajtrku (granola z banano, jogurtom in medom in dvojno Nes kavo) in potem, ko so naju skoraj pometli ven (ocitno so imeli generalno), naju je Patrick peljal naprej proti jezeru Baringo. Ko smo prispeli in so naju odpeljali v najin dom za naslednja dva dni, sva sedela vsak na svojem stolu dva metra stran od jezera in gledala v sotor. Dve postelji, brisace in nobene mreze proti komarjem. Vrabca, ne razumeva poante! Najprej dobiva nobel bando z lastno kopalnico, toplo vodo, verando z udobnimi blazinami in pogledom na jezero, potem greva pa kampirat??! Sicer pa – kdo od naju se je pritozeval, da se nikoli ni spal v sotoru?

Po kosilu je Patrick oznanil, da naju prepusca v varne roke Wilsona, ki naju bo peljal plezat po klifih. Ob stirih popoldne, v najvecji vrocini! V dveh urah bomo nazaj, ce ne bo slo, bova pa povedala. Bila sva pridna in se nisva pritozevala, pa tudi po klifih nismo plezali. Hodili smo po savani, Wilsonov kolega je obrnil nekaj kamnov, da sva videla gada in skorpijona, izvedela par novih reci, med drugim tudi to, da skorpijon v sili stori samomor in da se ob izgubi partnerja dik dik (najmanjsa antilopa) vrze s pecine ali preprosto neha jesti. Po slabi uri hoje smo prispeli do klifov in nekajminutni vzpon nam je postregel z neverjetnim razgledom na savano in jezero Baringo v ozadju. Vrnili smo se še ravno dovolj zgodaj, da sva se sla stusirat pri dnevni svetlobi, sla na vecerjo in potem hitro v sotor. Najpomembnejsa stvar pred tem: izprazniti mehur, saj obisk WC-ja ponoci in brez spremstva cuvaja zaradi povodnih konjev ni dovoljeno! Ni trajalo dolgo, da sva izvedela, zakaj ne.

Okrog desetih zvecer se je zacelo glasno cofotanje in pljuskanje z obcasnim rjovenjem. Napenjala sva oci, videla samo valovanje, hipotov pa ne. Kot majhna otroka sva sedela na postelji in gledala ven v temo. Glede na kolicino hrupa, ki so ga zganjali, sva pricakovala vec akcije. Ker se ni zgodilo nic, sva sla nazaj spat in se nekajkrat ponovila vajo, a vsakic dobila le zvok brez slike. Potem pa naju je sredi noci zbudilo nekaksno hlastanje. Pogledala sva ven in pri sosednjem sotoru sta se pasla dva hipota z dvema mladickoma. Za tako velike zivali, ki tehtajo do treh ton, se po kopnem gibljejo tiho kot nindze! Zadrzevala sva dih in se nisva upala niti premakniti, ko se je familija pocasi pomikala le par metrov od najinega sotora nazaj proti jezeru. Zjutraj je za njimi ostalo razdejanje – populjene in polomljene agave, prevrnjena cvetlicna korita in nekaj stopinj.

Po burni noci sva vstala ob sestih, ker smo bili z Wilsonom zmenjeni, da se gremo peljat s colnom, slikat ptice in iskat povodne konje. Med drugim so nama tudi demonstrirali, kako afriski ribji orel ulovi ribo. Popoldne sva si vzela prosto in klepetala z Izraelcem, za prihajajoco noc pa upava, da bo vsaj tako pestra, kot je bila danasnja.