KENIJA 2. del: The Master of all Confusion

Drugi dan po zajtrku smo se odpeljali v nacionalni park Hell’s Gate na prvi safari. Nekajkrat smo se ustavili in spustili mimo druzino svinj bradavicark. Ko je panika in cas za odhod, visoko dvignejo rep kot anteno in jo ucvrejo. Patrick samcu pravi “The Master of all Confusion”. Videli smo zebre, zirafe, antilope in ostalo druscino. Sledil je sprehod po soteski Hell’s Gate. Ko sva Patricka sprasevala, kaj ima hudic pri vsem tem, se je samo nasmejal. Hoja po soteski, kjer so posneli tudi dele Tomb Raiderja, naju je spomnila na Petro v Jordanij, le v drugacnem odtenku. Na trenutke adrenalinskem sprehodu sva videla peklensko spalnico, kuhinjo in kopalnico. Soteska je polna geotermalnih vrelcev, voda pa tako vroca, da si lahko skuhas jajce. Paro izkoriscajo za pridobivanje elektricne energije. 45% elektrike v Keniji tako prispevajo termalni vrelci.

Popoldne smo se s colnom vozili po jezru Naivasha in iskali povodne konje. Opazili smo kar precej parov oci in uses, ki so se, ko so nas slisali in opazili, hitro potopili nazaj v vodo. Kot neke vrste bonus pa smo videli tudi skupino ziraf. Vse to sele drugi dan!

By |2016-06-16T22:15:13+00:00October 1st, 2012|Kenija 2012|2 Comments

About the Author:

2 Comments

 1. ursa 02-10-2012 at 6:30 pm - Reply

  uaaaaa kk hudo!!!!!

 2. ksenija 02-10-2012 at 7:01 pm - Reply

  ojla vidva, mal smo imeli net v okvar zato se nismo nič oglasili. Waw slikice noro lepe in vsa ta narava res neverjetno. In imela sta kar pester začetek, so vaju kar pozabili hahaha. Jah vse pač ne more it lih po načrtih in prav je tako ne hahaha -sta na dopustu. Koliko imata kaj stopinj, kakšni so kaj ljudje, s čim se preživjajo, kako živijo?
  Uživajata pa smo na vezi in si pišemo.

  lep pozdrav od vseh nas,

  papa 🙂

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.