KENIJA 6. del: Maji Moto

Za zajtrk so nam pripravili palacinke in sveze sadje, potem pa smo se pes odpravili skozi savano do priblizno 1.5 km oddaljene sole. Americana sta imela nekaksno predavanje – napihnila sta nas planet in pokazala, kje sta v osmih mesecih ze bila in kam se gresta do marca prihodnje leto, ko bosta svojo 14-mesecno pot okoli sveta zakljucila. Sest- in sedemletniki so pridno poslusali in nas z zanimanjem opazovali, Masaja, ki sta nas spremljaja, sta jih vprasala se nekaj stvari, potem pa smo nehali motit pouk. Naju je zaradi Anjinih prebavnih tezav eden peljal nazaj (pot se je vlekla ko sam …!), americana pa sta sla z drugim se naprej. Vrnili so se uro in pol za nami, ravno za cas kosila. Danes sva se pocutila kot doma – imeli smo krompir s korenjem in zelje v omaki, za sladico pa sadno solato. Ker bova tukaj se nekaj dni, bova to popoldne pocivala, americana pa caka bojevniski trening. Tu si naredijo prijetne vecere, zakurijo ogenj, se posedejo okrog in si pripovedujejo uganke. Vceraj se z odgovori nismo ravno izkazali, ceprav so nas prepricevali, da je odgovor “so simple!”

By |2016-06-16T22:27:46+00:00October 5th, 2012|Kenija 2012|3 Comments

About the Author:

3 Comments

 1. Anka 06-10-2012 at 5:25 pm - Reply

  Hallo!!!!! Kar veliko dogaja,tako da komaj dohajam.A za zajtrk ne bo nič krvi z mlekom? Če se bo dalo še kakšne slončke fotkajta.Upam, da je sedaj z Anjo vse v redu,čeprav je lep razgled z WC je vseeno bolje,da sedi tam brez razloga. V Sloveniji je vreme še kar pa pri vas?Tako sedaj pa spet veselo pot pod noge in veselo pišita. Imejta se še naprej čudovito. Lep pozdrav!

  • Uros & Anja 06-10-2012 at 6:01 pm - Reply

   Lep pozdrav vsem!

   Trenutno se nahajava na cca. 2000 metrih, vsaj tako pravi stric Google, zato niti ni cudno, da sva zadihana takoj, ko narediva tri korake v najmanjsi klanec 😉 Ampak sefe pravi, da sva se drzala dobro. Vecina obrne ze tam, kjer smo se mi prvic ustavili.
   Kuhajo podobno, kot kuhamo mi doma, za zajtrk hvalabogu se niso postregli krvi in mleka, vendar, kdo ve…
   Danes sva dozivela celo manjso ploho, sicer pa je soncno in precej vroce.

   Se ena dobra stvar tega, da smo tako visoko: uzivava v vecerih brez komarjev!!!

   Anjina prebava spet funkcionira, tako kot mora, slone pa se iscemo 😉

   Vec pa v nadaljevanju na blogu!

 2. Anka 07-10-2012 at 3:31 pm - Reply

  Berem, da goveje juhice nič ne pogrešata. Sedaj, ko je vse v redu lahko poiščeta tudi kakšno drugo živalco v čudni pozi,kajti danes teden in še prej bo vse drugače ha-ha-ha. Vsakega lepega je enkrat konec ,zato uživajta še naprej! Sončen Slovenski pozdrav.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.