KENIJA 9. del: Maasai Mara

Ce se spomniva nazaj, kako skromna sva bila prvi dan… Uros je sedel na verandi najine bande ob jezeru Naivasha in bil navdusen nad razlicnimi pticami. Po popoldanskem safariju v Maasai Mari pa se strinjava – dobro, da sva sem prisla sele na koncu, kajti tu vidis res vse tiste zivali, zaradi katerih sploh prides sem. Najboljse je ostalo prihranjeno za konec.

Maasai Mara je prostrana savana, ki ji ne vidis konca. Ne crede, horde gnujev se pasejo tu, nesteto gazel in antilop, pa ogromno bivolov in zeber. Sem in tja iz vrhov posameznih dreves pokuka zirafja glava, ce imas sreco, pa na bregu zagledas povodnega konja. Spet je vse v znamenju mladickov: mlade antilope, majhni sloncki, gnuji, mini zebre in seveda levji mladicki.

Najina skromnost je bila pozabljena, ko smo ze prvi dan safarija videli geparda, drugi dan pa ga skoraj ujeli pri jutranjem zajtrku. Kdo bo po tem se zadovoljen s slikami ptic, antilop in zeber???

By |2016-06-16T22:38:54+00:00October 10th, 2012|Kenija 2012|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Anonymous 10-10-2012 at 8:19 pm - Reply

    Glej da prineseta čim več dobrih fotk cao pa čim več lepega še ta čas kar ga je še ostalo<f Franci

  2. Anka 11-10-2012 at 11:00 am - Reply

    Veseli nas, da s takim navdušenjem opisujeta dogodivščine,ki jih doživljata, tako da ko to berem tudi jaz padem noter ha-ha-ha:) – .V Slo. vse po starem,vreme je:zelo mraz. Komaj čakam fotke .Do takrat pa lep pozdrav!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.