KENIJA 5. del: Nakuru – Maji Moto

Po obilnem zajtrku in prisrcnem slovesu smo bili spet na poti. Patrick naju je pripravil na to, da bo proti koncu cesta vedno slabsa, a ni bilo tako hudo. Ob cesti proti Maji Motu smo opazili tudi skupino 17-ih ziraf, ki so nas opazovale s podobnim zanimanjem, kot mi njih. Prvic se je zgodilo, da nisva bila zgodnja. Ko smo prispeli, so naju pricakali Masaji, se nama predstavili, razkazali okolico in pokazali sotor, ki bo najin dom naslednjih 5 dni. Razgled je osupljiv, kamp ima vse, kar potrebujes, ceprav smo sredi nicesar in WC ima pogled na savano. Ker sva bila malo pozna, je drugi par turistov (mlajsa nizozemca in americana srednjih let) s kosilom ze zakljuceval. Postregli so s spageti s tuno, korenckovo solato in lubenico, potem pa se nam je prisel predstavit se sefe. Popoldne naju in americana pelje na sprehod, nizozemca pa caka bojevniski trening. Na sprehodu nam je izdelal zabotrebce iz cedre, poizkusili smo masajski deodorant (pod pazduho stisnes vejico Combo Bush-a, ki disi zelo podobno kot zajbelj in jo potem nosis okoli. Pazduhe ostanejo bolj suhe, disis pa tudi kar lepo), pokazal nam je, kako Masaji nosijo tleci ogenj kar s seboj, spoznali smo tudi razlicne rastline in ko prideva domov, si bova omislila Aloe vero. Je znak dobrodoslice, poleg tega pa je tudi vsestransko uporabna. Ko smo se vracali v kamp, je Anjo fino zasraufalo, vecerja pa je poskrbela, da je slo tisto, kar je bilo krivo za sraufanje, tudi ven. In ni izbiralo izhoda! Noc je bila pestra, obiski bliznjega stranisca z razgledom pa so se vrstili na dve do tri ure.

By |2016-06-16T22:24:42+00:00October 5th, 2012|Kenija 2012|3 Comments

About the Author:

3 Comments

 1. ksenija 05-10-2012 at 6:19 pm - Reply

  Pozdravljena,

  z navdušenjem sem čakala prav ta del vajinega potovanja in dočakala. Res neverjetne slikice, ljudje imela nam bosta ogromno za povedat in pokazat. Ko se vrneta se obvezno dobimo pri nas hahaha. Drgač pa Ančka prou nočnih izhodov na WC si se najbolj bala in evo tudi to dala skos. Itak Uroš dec taprau pazu nate hahah Uroš car. Ti tale Afrika je še mene kr zamikala. Drugič gremo loh skupaj in vidva kot vodiča.

  Lep pozdrav od vseh nas

 2. ursa 06-10-2012 at 8:52 am - Reply

  tistale slikca z zirafami ne…..vid prau da bi mel uno cist tazadnjo k zaostaja,se mu je mal zasmilla 🙂 mene pa micken skrbi kaj se z mojim slonom dogaja…..anja,prebavne motnje res niso fajn, bos pa vsaj crevike fajn spucala_naj bo cimprej bols! lp

  • Uros & Anja 06-10-2012 at 6:03 pm - Reply

   Zirafa protestira, rajsi bi ostala pri familiji, slone pa se iscemo, tako da drzite pesti…

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.